ŠOLSKI KNJIGOSLED

Od besede do platnice

Ste se kdaj vprašali, kako nastajajo knjige? Kdo vse je poleg pisateljev, pesnikov in ilustratorjev vključen v ta zanimivi proces? Zakaj obstajajo knjižni sejmi in kaj je glavni namen Slovenskega knjižnega sejma? Kako pomembna je Ljubljana na svetovnem literarnem zemljevidu? Berejo o dogodivščinah Muce Copatarice in Mačka Murija tudi drugod po svetu? Kako je ime Zvezdici Zaspanki v angleški izdaji in kdo je ime izbral? Prejemajo pesniki in pisatelji nagrade? Kakšne in zakaj? Zakaj je pomembno, da imamo v šolah in v mestu knjižnice ter zakaj naj bi na vsake toliko kakšno knjigo tudi kupili?

Pridružite se Šolskemu knjigosledu – popotovanju po poteh 35. Slovenskega knjižnega sejma.
    Na sprehodu med knjigami in založniki boste zabavno in interaktivno spoznali pot nastanka knjige in glavne organizacije, ki pri nas delujejo na področju literature. Otroci bodo v družbi vodnikov reševali knjigosledni list, spoznali slovenske založbe, ki izdajajo otroško in mladinsko literaturo, ter pomembne knjižne nagrade, pokukali bodo tudi v bogato tradicijo ilustracije.

Sprehod po knjižnem sejmu traja 45 minut in stane 3 EUR na otroka.
    Število skupin je omejeno.
    Spremstvo učiteljev na sprehodu je obvezno!

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma najpozneje do 10. novembra 2019 s spletno prijavnico: TUKAJ