Nagrade

V skladu s pravilnikom za podelitev Schwentnerjevih nagrad Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri Gospodarski zbornici Slovenije objavlja

 
RAZPIS
za podelitev Schwentnerjeve nagrade v letu 2018 za pomemben prispevek slovenskemu založništvu in knjigotrštvu

ZKZK podeljuje Schwentnerjevo nagrado kot priznanje za pomemben prispevek k razvoju založništva in knjigotrštva, za odličnost in preseganje povprečnosti, dosežene poslovne uspehe, inovativnost in kreativnost, pedagoški prispevek in predajanje znanja ter dosledno upoštevanje visokih moralnih in etičnih standardov.
Nagrada bo podeljena na 34. Slovenskem knjižnem sejmu.
 
Predlog za nagrado lahko poda fizična ali pravna oseba ter mora biti pisno obrazložen in utemeljen. Pisne predloge pošljite do sobote, 20. oktobra 2018, na naslov: GZS Zbornica ZKZK, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana, z oznako »Schwentnerjeva nagrada 2018«.
Kandidate, ki ste jih že predlagali v prejšnjih dveh letih, pa niso prejeli nagrade, lahko predlagate ponovno tako, da samo potrdite nominacijo iz minulih let.
 
Vse dodatne informacije v zvezi z razpisom so vam na voljo po tel. 01/5898 337, Zdravko Kafol. Pravilnik o podeljevanju nagrad in razpis sta objavljena na spletnih straneh ZKZK.
 
Ljubljana, 10. 9. 2018
Zdravko Kafol           Bojan Švigelj
               direktor ZKZK            predsednik UO ZKZK    
 

RAZPIS 
za nagrado Slovenskega knjižnega sejma
za najboljši literarni prvenec 2018
 
Med pomembnimi dogodki letošnjega SLOVENSKEGA KNJIŽNEGA SEJMA (SKS), ki bo potekal med 20. in 25. novembrom, bo tudi letos podelitev NAGRADE SKS ZA NAJBOLJŠI LITERARNI PRVENEC, izdan v zadnjem letu.
Založbe in samozaložnike, ki so že ali bodo v času od 10. oktobra 2017 do 10. oktobra 2018, izdali prvo literarno delo (proza, poezija, drama) avtorja/avtorice, prosimo, da svoje predloge s priloženimi tremi izvodi knjige pošljejo najkasneje do vključno 10. oktobra 2018 na naslov:
 
Društvo slovenskih pisateljev
Tomšičeva 12,
1000 Ljubljana
s pripisom:
»PRVENEC LETA«.
**
Podelitev nagrade bo potekala v sodelovanju z Radiem Slovenija – 3. programom, programom ARS, v neposrednem radijskem prenosu s Pisateljskega odra 34. Slovenskega knjižnega sejma.
 
**
 Nagrada za najboljši literarni prvenec leta letos praznuje 35. letnico; prvi jo je leta 1983 prejel Tone Perčič, za delo Pot v neznano.
 **
Hvala za sodelovanje!
 
Dodatne informacije:
Nina Kokelj
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 
 
 
twitter