Nagrade

 • Schwentnerjeva nagrada

  Nagrada je priznanje za življenjski prispevek k razvoju založništva in knjigotrštva, za odličnost in preseganje povprečnosti, za dosežene poslovne uspehe, za inovativnost in kreativnost, za pedagoški prispevek in predajanje znanja ter dosledno upoštevanje visokih moralnih in etičnih standardov.

  Schwentnerjeva nagrada 2017 
 • Posebno priznanje SKS

  Priznanje za izjemen prispevek k razvoju sejma prejmejo posamezniki ali organizacije, ki so s svojim dolgoletnim delovanjem pomembno prispevali k razvoju, ugledu, podobi in statusu sejma. 

  Posebno priznanje SKS 2017 

 • Velika nagrada SKS - Knjiga leta 2017

  Knjiga leta je prva slovenska nagrada, ki ocenjuje knjigo kot celoto (žirija upošteva vse zvrsti in ocenjuje tako vsebino kot formo, jezik, urednikovanje in tisk), ki združuje strokovnost in priljubljenost (žirija nominira pet knjig, nagrajenko pa izglasuje publika knjižnega sejma), in sprejema dvojnost knjižne forme. Knjiga leta se podeljuje za tiskano knjigo, posebno priznanje pa za elektronsko knjigo.

  Velika nagrada SKS - Knjiga leta 2017
 • Literarni prvenec

  Za nagrado za najboljši prvenec se lahko potegujejo vsa izvirna leposlovna dela  v slovenskem jeziku, ki so izšla v obdobju med dvema knjižnima sejmoma in so prvo natisnjeno leposlovno delo posameznega slovenskega ustvarjalca, ne glede na založbo oziroma založnika, pri katerem je delo izšlo. Nagrado podeljuje Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev.

  Najboljši literarni prvenec 2016
 • Najboljša poslovna knjiga

  Nagrado za najboljšo poslovno knjigo podeljujeta GZS (Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev) in Združenje Manager.

  Namen nagrade je vzpodbuda domačim avtorjem naj pišejo knjige, ki pokrivajo poslovno tematiko tudi v slovenskem jeziku, saj del s tega področja ni veliko, zato se uporabniki bolj odločajo za izdaje v angleškem jeziku. V ta namen strokovna komisija na Slovenskem knjižnem sejmu preveri izdana dela in izbere knjigo, ki se ji zdi najbolj sporočilna, zanimiva in uporabna.

  Najboljša poslovna knjiga 2016
 • Nagrada Radojke Vrančič

  Društvo slovenskih književnih prevajalcev podeljuje nagrado za posebno uspele prevode leposlovnih, humanističnih in družboslovnih besedil iz tujih jezikov v slovenščino prevajalcem, starim do 35 let Nagrada je spodbuda za prevajalsko ustvarjalnost in dejavnost nasploh, med mladimi in mlajšimi naj bi obudila večje zanimanje za prevajalsko delo, poudarila nadarjenost, sposobnost in trdo delo za kakovostno izstopajoče prevode.

  Nagrada Radojke Vrančič 2016
 • Najbolje oblikovana knjiga

  Nagrada je priznanje za izjemno oblikovanje slovenske knjige in spodbuda za nenehno skrb založb za dvigovanje te ravni. Žirija, ki jo sestavljajo priznani ustvarjalci likovne umetnosti in oblikovanja, podeljuje nagrado Slovenskega knjižnega sejma za najbolje oblikovano knjigo z namenom, da bi opomnili na pomembnost oblikovanja knjig.
  Najbolje oblikovana knjiga 2016, več kategorij

 • Zlato okno

  Nagrada za najboljšo knjigarniško izložbo, ki med drugim neposredno prispeva k lepšemu izgledu in urejenosti mesta. Namen podeljevanja nagrade je, da se knjigarne potrudijo z izpostavitvijo izložb. Bolj kot so privlačne, a tudi strokovno postavljene, tem večji krog kupcev pritegnejo, da vstopijo v prostor knjigarne, si knjige ogledajo in (morda) tudi kupijo.  Nagrado podeljuje Društvo slovenskih založnikov.
  Zlato okno 2016 

 • Najboljša stojnica

  Strokovna komisija na Slovenskem knjižnem sejmu podeli priznanje za najboljši razstavni prostor oz. stojnico. Na 33. Slovenskem knjižnem sejmu jo bomo podelili drugič.
  Najboljša stojnica na 32. Slovenskem knjižnem sejmu 

 • Zlate hruške 

  Zlata hruška je znak kakovosti otroških in mladinskih knjig. Priznanje podeljuje uredniški odbor Mestne knjižnice Ljubljana (Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo) v sodelovanju s Slovensko sekcijo IBBY.

  Na osnovi Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig, vrednoti izdana otroška in mladinska dela ter tistim, ki izstopajo, podeli znak (nalepko) zlata hruška, da bi vzpodbudili branje ter uveljavljali kakovostne otroške in mladinske knjige.

  Zlate hruške 2016

twitter

Odpiralni čas
SR, ČE: od 9. do 20. ure
PE, SO: od 9. do 22. ure
NE: od 9. do 18. ure