twitter

Napovedujemo: 35. Slovenski knjižni sejem, od 26. novembra do 1. decembra 2019

Mesto v gosteh: Postojna

Slovenski knjižni sejem bo v letu 2018, Vilharjevem letu, sejem gostil občino Postojna. V ta namen občina pripravlja številne aktivnosti, ki bodo popestrile sejemsko dogajanje in pustile utrinek Postojne in okolice tudi izven občinskih meja.

Seveda se bomo ob Vilharjevem letu posebej posvetili tudi liku Miroslavu Vilharju in sicer s predstavitvijo knjige Pripoved o življenju in delu Miroslava Vilharja avtorice Brigite Tornič Milharčič ter z Vilharjevo spevoigro Jamska Ivanka. Za ljubitelje filmske umetnosti bo poskrbelo društvo Kolut s predstavitvijo prvega dela dokumentarnega filma Dediščina furmanstva.
Zavod Znanje Postojna OE Notranjski muzej bo za najmlajše pripravil delavnico z naslovom Eksperimentalni laboratorij kraških pojavov. Animacijsko delavnico DO-RE-MI na 1, 2, 3, ki ponuja raziskovanje sveta glasbe in spoznavanja prvih not na drugačen način, pa bo v sodelovanju z zavodom pripravila Jerneja Sojer Smerdu.
 V okviru predstavitev dejavnosti OE Kulturni dom Postojna bo potekal jazz koncert skupine Just Friends in poslikava obraza za otroke, ki jo bo vodila Andreja Posega.
Stojnico, kjer bo predstavljena turistična in druga ponudba občine, bo pripravila OE Turizem, na njej pa bo s svojo vsebino sodelovala tudi družba Postojnska jama d.d.. Poleg promocijskega filma in gradiva si boste lahko v živo ogledali in preizkusili tipičen vagonček, ki vas bo s pomočjo VR očal popeljal na virtualni obisk Postojnske jame.

 

PROGRAM Mesto v gosteh

Program 34. SKS za android in iOS