Debatna kavarna

Posebne gostje letošnjega sejma so nemško govoreče dežele, ki se bodo predstavile z gostujočimi avtorji in založbami: v sredo ob 18. uri bo recimo Wolf Bierman, nemški kantavtor in disident, ki je postal svetovno znan po pesmi Ermutigung (Spodbuda), skušal odgovoriti na temeljno vprašanje: Ali umetnost lahko spremeni svet?
V letu, ki je minilo od 32. knjižnega sejma, se je obraz sveta veliko spreminjal, in postavlja se vprašanje, kakšen je obraz sveta v času (post)resnice? Številne knjige se sprašujejo to ter tudi v okviru Debatnih kavarn jim želimo dati prostor in mikrofon: o Fake News, lažnih novicah, bo tekel pogovor v četrtek ob 19. uri s Tinom Mamićem in Petrom Jančičem, uro prej pa se bosta o populizmu med praznostjo in različnostjo pogovarjala dr. Janez Markeš in dr. Ali Žerdin, o kritičnem razmišljanju v postresnični dobi pa v petek ob 19. uri Marcel Stefančič in Boštjan Videmšek. Knjige spletnih vplivnežev in všečkov, ki vse bolj vplivajo na knjižno usodo, se bo dotaknil pogovor v sredo ob 16. uri, o tem, kako novi mediji spreminjajo naš jezik, slovenščino, pa v soboto ob 17. uri.
V petek, 24.11. se bo ob 17. uri o krajih, ki imajo moč, da napišejo romane, pogovarjala legenda francoskega založništva Teresa Cremisi, glavna urednica pariške založbe Flammarion.
 
Sicer pa debatne kavarne potekajo vsako uro, ves čas sejma, na živahni lokaciji v srcu sejma, v Prvem preddverju. Vabljeni!
 

Kontakt: Luka Novak (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.)

 

PROGRAM - Debatna kavarna

twitter

Odpiralni čas
SR, ČE: od 9. do 20. ure
PE, SO: od 9. do 22. ure
NE: od 9. do 18. ure