twitter

Napovedujemo: 35. Slovenski knjižni sejem, od 26. novembra do 1. decembra 2019

Natisnite si majico

 

 

 

 

domov

Slovenski knjižnji sejem nastaja v sodelovanju:

 

  

Medijski pokrovitelji:

          

 

 

Pokrovitelj Kulinartfesta:

Pokrovitelj tiska:

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Podjetje CANKARJEV DOM se zavezuje, da podatke ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršenkoli drugi način ne bodo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi česar so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani iz katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Spletne strani uporabljajo "piškotke". To so majhne datoteke, ki se ob obisku na strani shranijo na vaš disk. Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste "piškotke" sprejeli ali zavrnili.

Če »piškotkov« ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani.

 

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Spletne strani so postavljene in vzdrževane z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu podjetje CANKARJEV DOM ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Pravtako podjetje ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja teh spletnih strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, podjetje CANKARJEV DOM ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

Tematike in mnenja, obravnavane in izražena v programskih sklopih SKS, so v celoti pobuda in odgovornost posameznih založb ter razstavljalcev, ki dogodke organizirajo, in ne odražajo nujno tudi mnenja organizatorjev Slovenskega knjižnega sejma (GZS in CD).

 

AVTORSKE PRAVICE

© Copyright 2017 CANKARJEV DOM Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Vsebino spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečavati, spremeniti ali na kakršenkoli drug način reproducirati razen v primeru pisnega soglasja podjetja CANKARJEV DOM, ki aktivno uveljavlja svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.

 

 • Informacije
  Cankarjev dom, kulturni in kongresni center
  Prešernova 10
  SI-1000 Ljubljana
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 • Vodja projekta, razstava:
  Mateja Peric, Cankarjev dom
  T (01) 24 17 139 
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 • Splošne informacije, promocija, mediji:
  Maja Vidergar, Cankarjev dom
  T 01) 24 17 128 
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 • Fotografija:
  Domen Pal
 • Kulturnovzgojni program Cankarjevega doma in Šolski knjigosled:
  Kristina Jermančič Golc / Blaž Majerič, Cankarjev dom
  T (01) 2417 172 / (01) 24 17 134 
  F (01) 2417 298 (naročilnice)
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. / Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   
 • Upravni odbor 34. slovenskega knjižnega sejma:
  Zdravko Kafol, Predsednik UO, E Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 
  mag. Breda Pečovnik, Cankarjev dom, članica UO, E  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  dr. Miha Kovač, vodja programskega sklopa Založniška akademija, član UO, E  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 
  Helena Kraljič, vodja programskega sklopa Cicifest, članica UO, E Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  Luka Novak, vodja programskega sklopa Mednarodno sodelovanje, član UO, E Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  Rudi Zaman, vodja programskega sklopa Forum za obiskovalce, član UO, E Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  Valentina Novak, vodja programskega sklopa Debatna kavarna, članica UO, E Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 
obiskovalci
obiskovalci1
obiskovalci4
obiskovalci3
obiskovalci2
Obiskovalci
razstavljalci1
razstavljalci3
razstavljalci2
razstavljalci
Razstavljavci
mediji1
mediji
mediji2
Mediji
 
Krizantema na vsaki stojnici

2018 je Cankarjevo leto, 100-letnica njegove smrti. 34. Slovenski knjižni sejem je priložnost, da velikana spoznamo v novi luči. Cankarja si vse prevečkrat predstavljamo »po vedno istih klišejih, namesto da bi njegovo življenje sestavili v zanimivo zgodbo. On bi morda dejal, da zato ker si želimo tako predstavljati umetnike. Brez sile in svetlobe«. (I. Š.) Letošnjo likovno podobo sejma je ustvaril umetnik, ki se je od vseh slovenskih likovnih umetnikov s Cankarjevo podobo največ ukvarjal. Janez Boljka je leta 1972, v letu prvega SKS, ustvaril grafiko, ki izžareva Cankarjevo silo in notranjo svetlobo. (Umetnikov sin, g. Miha Boljka, tudi sam slikar, je velikodušno dovolil njeno uporabo za sejemsko komuniciranje). Na njej niso pomembni brki, krizantema ali klobuk, kakor jih lahko vidimo na množici njegovih klišejskih, že skoraj klovnovskih podob, ampak kljubovalno boleča poza telesa brez rok, borca za narodov blagor.
V Galeriji CD bo med sejmom na ogled razstava Ivan Cankar, ki bo sledila življenjski poti pisatelja v osmih slikah kot del programa Cankar o Cankarju. Tudi na kulinaričnem odru se bo kuhalo in pokušalo hrano po receptih iz časa, ko je sedem let živel in ustvarjal v gostilni na Rožniku pri Franzotovih. Menda je imel najraje ričet.
Letošnja država v fokusu je Madžarska.  Od otvoritve, ko bomo poslušali Hot Jazz Band, preko nastopov osmih literatov, treh celovečernih filmov, izraznega plesa, razstave, pa vse do zaključne prireditve v Klubu CD z Miklósem Lukácsem, jazz čembalistom, se bomo srečevali s sosedi. Pa kürtoskalács nas bo posladkal.
Sejem gosti Postojno v Vilharjevem letu in odhaja v goste v Radovljico. Na šestih odrih se bo v petih dneh in pol (ja, sejem podaljšujemo za pol dneva!) zvrstilo skoraj tristo dogodkov. 13 dni bi jih lahko spremljali 24 ur na dan, če bi potekali eden za drugim! Na Pisateljskem odru mimo 70. letnice pisatelja, dramatika in esejista Draga Jančarja, najbolj prevajanega in nagrajevanega slovenskega avtorja, seveda ne gre.
Novost sejma je strokovni del Cicifesta, v sodelovanju s Pedagoško fakulteto v Ljubljani. Otrokom s posebnimi potrebami in nadarjenim smo že do sedaj namenjali veliko pozornosti, letos pa je še več prostora in časa posvečenega prav njim. Programu za mlade pa letos odmerjamo prostor v samem osrčju sejma, na Debatni kavarni. Založniška akademija se bo ukvarjala z vrednotenjem mladinske literature v mednarodnem prostoru, tudi kot odmev na aktualno domače dogajanje. Na Forumu bomo vsak dan ob 17. uri dali prostor ilustratorjem ter njihovim zgodbam in podobam.
Na letošnjem sejmu se bodo več kot dvajset tisoč knjigam pridružile tudi krizanteme na vseh odrih in stojnicah. Kot simbol in v spomin na pogumnega revolucionarja ter globok priklon njegovim knjigam.

Program 34. SKS za android in iOS